Kom på køkkenhave kursus og lær at dyrke grøntsager til dig og din familie
Sammen bruger vi en hel lørdag i april på at gennnemgå alt det du behøver at vide. Vi starter med forståelsen af jorden og går hele vejen fra frø, over pasning og frem til høst, med praktiske øvelser og masser af tips til de enkelte grøntsager.
Hvad lærer du på vores køkken kursus?
Lær de dyrke de grøntsager du kender og allerede bruger i køkkenet
Vi dykker ned i forskellige typer grøntsager og lærer hvordan de vokser og hvordan man dyrker dem. Vi ser eksempelvis nærmere på kartofler, løg, tomater, salat, kål og rodfrugter. Det vi lærer kan overføres til andre lignende grøntsager.
Hvordan laver man et bed? Og hvad er god jord?
Hvordan kommer man fra græsplæne til et dyrkningsklart bed? Vi starter fra bunden, og lærer hvad jord er, og hvorfor det er vigtigt. Hvad kendetegner god jord og hvordan man arbejder med at forbedre sin egen jord.
Lær at så og forspire grøntsager så du får sunde planter og den bedste start
Vi ser nærmere på frøene og lærer hvordan man sår de forskellige grøntsager. Hvilke grøntsager forspirer man og hvilke sås direkte i jorden og hvorfor? Vi forspirer til jeres egen køkkenhave og i får jeres egen forspiringsbakke med såede frø med hjem.
Hvordan bekæmper man uønskede planter, eller altså.. ukrudt!
Vi kigger på de forskellige typer ukrudt der kan finde på at spire i din køkkenhave og undersøger hvad de fortæller dig om din jord. Og så lærer vi hvordan man bekæmper ukrudt mest effektivt og skånsomt for jorden, og også hvornår man ikke behøver bekæmpe det. Ukrudt er nemlig også godt for jorden!
Hvad nærer dine planter? Skal man gøde og hvordan gør man?
Vi lærer hvad planterne skal bruge for at overleve, og hvordan du sørger for at der er nok af det. Vi kigger på forskellige gødningstyper og ser især nærmere på kompost. Hvad er kompost og hvor får man det fra?
Høst og opbevaring
Vi lærer hvordan man høster de forskellige grøntsager så man får muligt ud af hver enkelt plante. Vi snakker også lidt om hvilke grøntsager der kan opbevares, og hvordan man gør det så du kan nyde dit arbejde langt ind i vinteren.
Hvem, hvor, hvornår, hvordan og hvor meget?
Kurset varer en hel dag i slutningen af april, lige i sæsonens begyndelse. På den måde kan du bruge det du lærer med det samme i din køkkenhave derhjemme.
Dine undervisere er Luna og Tobias som driver Under Egen og lever af at dyrke grøntsager. Begge er uddannede gartnere med speciale i økologisk grøntsagsdyrkning på friland.
Praktisk information
- Tidspunktet er lørdag d. 26. april 2025
- Vi starter klokken 10 og slutter 15.30
- Kurset finder sted i vores mark på Oremandsgaard Gods
- Prisen inkluderer kaffe/the og en let frokost
Prisen for kurset er 450 kr. pr. person
Her tilmelder du dig
Du tilmelder dig kurset ved at udfylde formularen her.
Når du har set din tilmelding, sender vi dig en ordrebekræftelse med information om betaling. Din plads på kurset er først sikret når vi har modtaget din betaling. Prisen er pr. person.